Free spins

Oavsett om du är ny i spelbranschen eller har några år på nacken har du nog stött på ordet ”free spins”. Oftast kan du se ”free spins” som en del av en välkomstbonus på en spelsajt eller som en återkommande bonus för lojala spelare. Free spins är en av de populäraste bonusarna på marknaden. Det är en perfekt bonus för de spelare som inte har stor spelbudget att röra sig med. Kort och gott innebär free spins att du som spelare får några gratis spelomgångar på utvalda spel. Antalet free spins kan variera men oftast brukar välkomstbonusarna hos spelsajter vara fullproppade med free spins.

Villkoren för free spins skiljer sig oftast från spelsajt till spelsajt. Detta innebär att en spelsajt kan erbjuda free spins innan du gör en insättning medan andra spelsajter kanske kräver en insättning innan du kan börja använda dina free spins. Du kommer även märka att antalet free spins du får varierar beroende på spelsajt. Oftast kan du använda dessa free spins på utvalda slotspel där bland annat välkända Starburst är en återkommande favorit. Dock varierar spelutbudet när det kommer till free spins beroende på vilken spelsajt du väljer.

En stor fördel med free spins är som nämnt tidigare att du får en förlängd spelupplevelse då det är gratis. Free spins är också ett utmärkt sätt för dig som spelare att testa på nya spel samt lära känna spelsajten du har valt utan att riskera din egen ekonomi. Dock är det väldigt vanligt att dina så kallade free spins kommer med omsättningskrav vilket innebär att du måste omsätta vinsterna några gånger innan du kan välja att ta ut vinsterna. Trots att omsättningskrav är vanligast kan du dock hitta små guldkorn till spelsajter som erbjuder free spins utan omsättningskrav. Detta innebär då att du som spelare kan ta ut vinsterna utan att omsätta dem.

Ett tips är att läsa på om spelreglerna innan du blir medlem på spelsajter för att göra dig införstådd med vad det är som gäller. Har du en tajt spelbudget kan det vara en idé att satsa på en spelsajt som ger free spins både som välkomstbonus men även free spins till återkommande spelare. Detta kan leda till att din spelupplevelse blir förlängd utan att du själv behöver spendera så mycket på insättningar. Hittar du inga spelsajter som har free spins utan omsättningskrav bör du granska hur själva omsättningsgraden ser ut då detta kan variera från spelsajt till spelsajt. Exempelvis kräver vissa spelsajter att du måste omsätta bonusarna x50 medan andra spelsajter erbjuder x25 eller x30.

Sammanfattningsvis är det bästa tipset att kolla in flera olika spelsajter och därefter jämföra dessa angående både välkomstbonusar och återkommande bonusar. Vissa spelsajter riktar in sig på enbart free spins medan andra spelsajter kanske inte erbjuder free spins alls. Därför är det viktigt att du som spelare sätter dig ner och läser på. Villkoren för omsättningskrav kanske inte syns direkt men då omsättningskraven kan variera rätt rejält är det även här en fördel om du klickar dig runt på hemsidan.